Deze twee dressings heb ik pas uitgeprobeerd en zijn echt om je vingers bij op te eten.
Ananas-curry dressing
- ongeveer 500 gram ananas in kleine stukjes
- ongeveer 150 ml appelazijn (kan ook met een combinatie van azijn en appelsap)
- een flinke scheut olijfolie
- ongeveer 30 ml nama shoyu (of andere sojasaus)
- 3 theelepeltjes currypoeder
- verse koriander naar smaak
pittige Thaise dressing (ook geschikt als groentedip):
- 1 avocado
- 250 ml water
- een flinke hoeveelheid verse koriander
- een gelijke flinke hoeveelheid verse basilicum
- 2 gedroogde dadels of abrikozen
- een snufje zout
- een snufje cayennepeper
- een beetje gember naar smaak
En ook hier weer: lekker blenden en eventueel nog wat extra kruiden toevoegen naar smaak.
Super, nu weet ik ook hoe ik mijn salades meer body moet geven (vroeg ik laatst ook op je andere blog). Hier kan ik wel iets mee.
BeantwoordenVerwijderen@Fi3n3:
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd wat je er van vindt! Ik hoop wel dat je van koriander houdt... ;-)
Leuke blog! Bedankt voor deze dressingrecepten, ik kan alleen de ananas in de ananas-curry dressing niet vinden. Bedoel je echte stukjes ananas, of het sap? En hoeveel? Alvast bedankt voor je antwoord :-)
BeantwoordenVerwijderen@Azei:
BeantwoordenVerwijderenHa, dat is raar. Die heb ik kennelijk in een vlaag van onoplettendheid gedelete. Ik pas 'm meteen aan. Thanx voor je oplettendheid!
Ha, ik volg je blogs zo nu en dan, en wilde even bedanken voor de dress up tips! Heb net de witlofsalade gemaakt, met advocadodip waardoor ik nog een mandarijn heb geblenderd, lekker hoor! En origineel!
BeantwoordenVerwijderen@Anoniem: Oei, dat klinkt ook lekker, met mandarijn. Dank voor de tip, die ga ik uitproberen!
BeantwoordenVerwijderen