18 augustus 2010

dress up the dressing

Ik weet niet of ik hier alleen in sta, maar die eeuwige dressings op basis van olie/azijn ben ik af en toe een beetje zat. Zeker als je een salade als maaltijd in gedachten had kan het helemaal geen kwaad om de dressing op te pimpen met wat extra "body". De dressings zijn wat dikker van structuur dan de gebruikelijke, maar dat maakt juist dat je niet een uurtje na je salade weer trek hebt.

Deze twee dressings heb ik pas uitgeprobeerd en zijn echt om je vingers bij op te eten.

Ananas-curry dressing
  • ongeveer 500 gram ananas in kleine stukjes
  • ongeveer 150 ml appelazijn (kan ook met een combinatie van azijn en appelsap)
  • een flinke scheut olijfolie
  • ongeveer 30 ml nama shoyu (of andere sojasaus)
  • 3 theelepeltjes currypoeder
  • verse koriander naar smaak
 Alles in de blender en tot een gladde dressing mixen.


pittige Thaise dressing (ook geschikt als groentedip):

  • 1 avocado
  • 250 ml water
  • een flinke hoeveelheid verse koriander
  • een gelijke flinke hoeveelheid verse basilicum
  • 2 gedroogde dadels of abrikozen
  • een snufje zout
  • een snufje cayennepeper
  • een beetje gember naar smaak

En ook hier weer: lekker blenden en eventueel nog wat extra kruiden toevoegen naar smaak.

6 opmerkingen:

  1. Super, nu weet ik ook hoe ik mijn salades meer body moet geven (vroeg ik laatst ook op je andere blog). Hier kan ik wel iets mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Fi3n3:
    Ben benieuwd wat je er van vindt! Ik hoop wel dat je van koriander houdt... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke blog! Bedankt voor deze dressingrecepten, ik kan alleen de ananas in de ananas-curry dressing niet vinden. Bedoel je echte stukjes ananas, of het sap? En hoeveel? Alvast bedankt voor je antwoord :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Azei:
    Ha, dat is raar. Die heb ik kennelijk in een vlaag van onoplettendheid gedelete. Ik pas 'm meteen aan. Thanx voor je oplettendheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha, ik volg je blogs zo nu en dan, en wilde even bedanken voor de dress up tips! Heb net de witlofsalade gemaakt, met advocadodip waardoor ik nog een mandarijn heb geblenderd, lekker hoor! En origineel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Anoniem: Oei, dat klinkt ook lekker, met mandarijn. Dank voor de tip, die ga ik uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen