Onderstaand recept is een beetje apart qua maatvoering, maar dat komt omdat ik niet erg nauwkeurig gemeten heb (ik doe veel op gevoel). Het is genoeg voor zo'n 12 repen.
Nodig:
3 bananen
250 gram gedroogde dadels
1,5 Senseokopje ongezouten amandelen
Bereidingswijze:
- Snijd de bananen in stukjes van een halve centimeter en leg ze op een dienblad of iets dergelijks om ze een dag in het zonnetje te drogen (of leg ze een uurtje in de oven op een lage temperatuur).
- Snijd de dadels in grove stukken.
- Doe de dadels en de bananenstukjes samen in een foodprocessor tot het goed klein is gehakt (let op: het plakt enorm!)
- Haal het mengsel eruit en doe het in een kom
- Doe de amandelen in de foodprocessor tot het een soort grof poeder wordt
- Meng met de hand de amandelen en het banaan/dadel mengsel tot één grote bal
- Splits de bal in drie gelijke stukken
- Maak van iedere bal een stuk of 3 á 4 repen
- Laat de repen een uurtje opstijven in de koelkast en ze zijn klaar voor gebruik
Wow, volgens mij zijn ze erg machtig! Maar daardoor wel een goed alternatief voor een snicker o.i.d.! Leuk recept weer!
BeantwoordenVerwijderenWat heerlijk zeg, ga ik eens maken!
BeantwoordenVerwijderenJolande
DAt klinkt heerlijk. Maar eerst moet ik je kokoskoekjes nog maken. Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenMijn eerste poging ze te maken is jammerlijk mislukt: de bananen waren nog niet goed gedroogd. Het plakt enorm was een enorm understatement :-) Het bleef een zoete natte hap.
BeantwoordenVerwijderenNu heb ik het gemaakt met gedroogde bananen van de markt. Maar dat was weer veel te rul. De pot dadelsiroop in de koelkast bood uitkomst: precies zoveel erin gedaan als nodig om er mooie balletjes van te draaien.
Leuk hoor!! Dank voor het recept!
Jolande