16 augustus 2010

amandel-kokos reep

Ken je de binnenkant van een Bounty? Die lekkere, smeuïge kokossubstantie? Ik heb dit weekend een recept voor een energybar uitgedokterd die deze smaak héél dicht nadert. Ik moet nog wat experimenteren om het vetgehalte verder omlaag te krijgen. Misschien als ik wat kokosolie en de honing vervang door 1 of 2 gedroogde pruimen, dat het ook de gewenste substantie en een extra zoetje krijgt.

Nodig:

Gelijke delen van de volgende 3 ingrediënten (ik had van alles ongeveer een Senseokopje vol)
- geraspte kokos
- amandelen (schaafsel of hele)
- kokosolie
optioneel: 1 á 2 theelepeltjes honing


Bereidingswijze:

Maal de amandelen tot kleine brokjes
Maak de kokosolie vloeibaar door het in een klein bakje in een schaal warm water te laten smelten
Meng alle ingrediënten tot één substantie in een kom
Maak er daarna één vierkante koek van in een platte schaal en zet deze een uurtje in de koelkast

Na een uurtje snijd je de koek naar wens in rechthoekjes of vierkanten et voilà: een voorraadje Bounty-taste-alike energybars!

6 opmerkingen:

  1. Leuk dat je een apart blog aangemaakt heb over voeding!
    Ik zal regelmatig even langskomen voor wat inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Francis: fijn om te zien dat er mensen meeverhuizen. En nu maar hopen dat Bewuste Eenvoud niet leegloopt! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt heerlijk,die kokosrepen.Dat ga ik proberen. Gebruik je de geurende of geurloze kokosolie?Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super dat je deze blog erbij hebt, ik volg hem al, en ook leuk om te zien waar jij je inspiratie vandaan haalt. Deze energy bars ga ik zeker maken, zien er lekker uit en ik ben dol op bounty's! Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Izerina: ik heb nu de geurende kokosolie, maar de kokos zelf geeft zoveel smaak af dat het niet noodzakelijk is voor het recept. De geurloze is ook prima.

    @Fi3n3: ik ben ook verslaafd aan Bounty's en maak mezelf nu wijs dat deze versie véél gezonder is omdat de chocola ontbreekt en ze zelf gemaakt zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, ik maakte ze onlangs, en ik vond het heerlijk. Ik heb me meteen maar een grote pot kokosolie besteld. Bedankt voor dit gemakkelijk, snel en vooral enorm lekker receptje!

    BeantwoordenVerwijderen