De laatste dag van 2010 alweer; mijn dag staat in het teken van oliebollen bakken en een buffet bereiden voor vanavond, als vrienden van ons komen eten met de kinderen. Op zo'n oudjaarsdag ben ik altijd een beetje melancholisch. Weer een jaar voorbij dat nooit meer terugkomt.... De beste manier om er mee om te gaan is de Top 2000 aanzetten, hard meezingen en ondertussen lekker koken.
Ik ga proberen vanavond niet teveel te drinken en te snacken, zodat ik fris en zonder kater van de alcohol en het vet aan het nieuwe jaar begin. Maar ik ga zeker ook niet te streng zijn voor mezelf, want een jaar moet je goed afsluiten vind ik.
Mijn menu van vandaag (tot 20 uur; ik sta niet in voor wat er daarna gebeurt....):
Ontbijt
- Een groene shake van spinazie, havermelk, bananen, kokos en havermout
- 2 koppen bio koffie
Lunch
- Twee geroosterde volkoren boterhammen met fruitstroop
- Een bakje sojayoghurt met cruesli
Diner
- Rosevalaardappeltjes met rozemarijn
- Een handje nachos met (zelfgemaakte) guacamole
- Pitabroodjes met hummus
- Een bord salade met tomaat, komkommer en paprika
- Een stukje taart
Tussendoor
- 1 oliebol
- een paar noten
- een glas bananensojamelk
Mmmmm. Klinkt wel allemaal erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenMaak jij de hummus zelf? Ik ben er gek op maar het is mij nog nooit gelukt om het echt lekker 'na te maken'.
Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad verder?
Gelukkig nieuw jaar!
Liefs,
@Natuurlijk Zuinig: Jij ook een erg gelukkig nieuw jaar; ik hoop dat jouw jaar net zo mooi is begonnen als de mijne!
BeantwoordenVerwijderenIk maak de hummus zelf en ben zelf best tevreden met het recept, maar vooral omdat het extreem makkelijk en goedkoop is (en ik een beetje gemakzuchtig ben). Ik zal hem hier binnenkort eens posten.
En is het gelukt om niet overdadig lekker te eten? Na 1 januari gaat zoiets gemakkelijker. Als een soort nieuw,gezond begin. Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderen