30 december 2010

gezond eten uitdaging dag 2

Gisterenavond besloten we spontaan op visite te gaan bij vrienden in Rotterdam. Vanuit het oogpunt van mijn gezond eten uitdaging niet handig, maar wel erg gezellig. Ik heb me weten te beperken tot een stukje banketstaaf, één glaasje rode wijn, twee olijfjes en twee droge toastjes. In het kader van de volledigheid vond ik dat ik het even moest melden.

Vandaag zijn we goed begonnen. Mijn lief en ik hebben allebei vrij en dat maakt dat we na het ontbijt lekker zijn gaan sporten. Half uurtje hardgelopen (op de loopband) en nog tien minuutjes geroeid om mijn geblesseerde schouder een beetje op te porren; mijn conditie viel me niet tegen en ik voelde me helemaal gezond na afloop. Verbazingwekkend eigenlijk dat ik dat heerlijke gevoel van na het sporten zo snel weer vergeet en mezelf elke keer opnieuw bij elkaar moet rapen om te beginnen.

Het menu van vandaag:

Ontbijt

- 1 dubbele volkorenboterham met pindakaas met stukjes noot
- 2 koppen (bio) koffie
- 1 glas bananensojamelk

Lunch

- een bord roergebakken spruitjes (restje van gisteren) met gekookte granen
- een groot glas gekookt water met citroen

Diner

- Een bordje vegetarische yakitori
- Een mango

Tussendoor

- toast met fruitstroop
- 1 donut

Een groot deel van de middag hebben we in de auto doorgebracht, waardoor we vanavond allemaal weinig trek hadden. Aanvankelijk zouden we spaghetti met een grote salade eten, maar daar voor in de plaats hebben we "gesnackt" met een bordje yakitori van de Vegetarische Slager. We hebben een deel van de diepvries gereserveerd voor de heerlijke dingen van deze slager, want we zijn er in korte tijd helemaal verslingerd aan geraakt.


een plaatje van mijn lunch: spruitjes met knoflook, nootjes en granen

1 opmerking:

  1. Dit artikel kan ik iedereen die wil afvallen en gezond wil eten aanraden om eens te gaan lezen en te onthouden. Hier kan iedereen die echt wil gaan afvallen baat bij hebben. Er zijn nog veel mensen die gezond eten niet zien zitten. Misschien dat zij na het lezen van dit artikel op andere gedachten ziij gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen