4 september 2010

ijs zonder melk

Vorige week was ik erg enthousiast over het vegan ijs bij De Oude Plek. Een heerlijk eenvoudig ijsje op basis van kokos. Nu wil het geval dat er thuis nog een ijsmachine (uit het kerstpakket) staat te verstoffen, aangezien het basisingrediƫnt melk is. En geraffineerde suiker. En een heleboel eieren. Maar na het proeven van het kokosijs overviel mij een gretig fanatisme en ben ik in de boeken gedoken. Hoe maak je ijs zonder dierlijke en geraffineerde toevoegingen?

Het was even zoeken en ik ben nog niet helemaal overtuigd dat het smaakt zoals het er uit ziet, maar dit staat vanavond op ons menu:

lactosevrij vanille-ijs

Nodig

2 cups ongezouten (rauwe) cashewnoten
2 cups kokosnootvlees (uit de diepvries bij de toko)
1 cup water
1 cup agavenectar (of andere niet geraffineerde zoetstof)
2 flinke eetlepels vanille-extract
1/2 theelepel (zee)zout
1/4 cup kokosolie (vloeibaar)

een ijsmachine

Bereidingswijze:

Mix in een blender alle ingrediƫnten behalve de kokosolie op hoge snelheid tot het helemaal glad is. Voeg daarna op lage snelheid de kokosolie erdoor tot het volledig gemengd is.

Bereid het mengsel in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen