15 september 2010

avocado-wortelsoep

In mijn koelkast lag een voorraad wortelen die nodig op moesten. Op de fruitschaal een citroen en een avocado die hun houdbaarheidsdatum begonnen te naderen. Wat te doen?

Aanvankelijk was mijn idee om een wortelsapje te maken met mijn juicer. Heel simpel: alleen een paar wortelen en wat gember en je hebt een gezond en erg smakelijk sapje.

Maar toen ik mijn sap stond te persen (ok, ik deed alleen de stukjes wortel er in, mijn sapmaker deed het zware werk) besloot ik dat ik wat meer creativiteit moest gebruiken. En zo kwam het volgende recept:

Nodig:
wortelsap (ik had zo'n 200 ml)
een avocado
sap van een halve citroen
gember (ik had zo'n anderhalve cm verse, maar heb ook altijd een potje in de koelkast staan)
sojasaus (een flinke eetlepel)

Bereidingswijze:
mix alle ingrediënten in een blender en dien het op als heerlijk romig soepje. Het is in deze hoeveelheid genoeg voor twee soepkommen of één groot bord.

Crimineel lekker en zo gezond dat je er bijna van gaat stuiteren!

p.s. van de pulp van de wortels ga ik straks muffins bakken. Altijd een aardige truc om de kinderen wat extra gezonds toe te stoppen zonder dat ze het merken. Recept/foto's volgen later (dat wil zeggen: als ze niet mislukken...)

(de oplettende lezer ziet de fotograaf in badjas weerspiegeld in de lepel. Geloof me; het is niet mijn gewoonte in badjas te koken. Maar soms is het zó lekker...)

4 opmerkingen:

  1. Ben erg benieuwd naar de muffins. Heel creatief met die soep. Ik hou helemaal niet van wortelsap dus die soep zal ik niet snel maken maar ik vind worteltaart erg lekker. ik ben alleen allergisch voor noten dus nog steeds op zoek naar een recept zonder.... groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Kaatje: nee, als je wortelsap niks vindt, dan is dit misschien niet het beste recept voor je. Ik post het recept van mijn muffins morgen. Ze zijn heel goed gelukt en misschien alvast een tipje van de sluier: in plaats van noten heb ik er een paar handjes kokos doorheen gebakken. Geeft 't net een iets andere structuur en is een erg lekkere combi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eet je die wortelsoep koud? Ik had jouw kokos/amandelkoek geprobeerd. Heerlijk,maar door de vele kokosolie te vet voor me. Nu wil ik dat mengsel kokos/amandel in muffins gaan proberen. Ik ben heel benieuwd naar jouw muffinrecept.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Izerina: deze eet je inderdaad helemaal koud (en rauw). Het heeft een verrassend "volle" smaak vind ik zelf.

    Ik ben met de kokos-amandelrepen zelf ook aan het experimenteren of het lukt met minder kokosolie. De laatste keer viel het echter uit elkaar. Misschien dat ik wat dadels ga versnijden om als extra "kleefpasta" te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen