Nodig:
havermout
(soja)melk
een rijpe banaan
amandelpasta of pindakaas (ik gebruik altijd het eerste)
Bereidingswijze:
- Maak de havermout klaar volgens de aangegeven bereidingswijze. Mocht die niet op de verpakking staan dan is mijn persoonlijke vuistregel: 1 deel havermout op 2 delen melk.
- Mix de banaan met een blender of staafmixer tot puree**
- Neem een groot glas en giet daar eerst de warme havermout in. Maak een topping van de banaan en druppel er vervolgens wat amandelpasta of pindakaas overheen.
** dit wordt op Amerikaanse sites ook wel "banana softserve" genoemd. Bevroren een voortreffelijk veganistisch alternatief voor ijs, maar als je banana softserve intikt op Google kom je nog talloze andere lekkere mogelijkheden tegen. Geen overrijpe bananen weggooien; je kunt er nog geweldige dingen mee maken!
Geweldig. Ik neem soms een bord havermout,als ik te moe ben om te koken. Maar dan voortaan deze versie. Veel mooie momenten vandaag. groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenmmmmm, haver is ook veel beter voor mensen dan tarwe:))
BeantwoordenVerwijderenO heerlijk, ik ben dol op havermout...heb net een bakje koude havermout van gisteren weggewerkt...:-)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenZowel met havermout als met brinta,een banaantje erbij is smullen!