14 mei 2011

havermout de luxe

Vandaag heb ik de hele dag yogadocenten-opleiding. Dat is meestal een intensieve dag (zowel fysiek als mentaal) en we lunchen laat. Dat vraagt dus om een stevig ontbijtje. Mijn yogadagen zijn echt kadootjes; ik maak er in alle opzichten een feestje van, dus ook van het ontbijt vooraf. Ik weet dat er mensen zijn die de charme van havermout niet inzien, maar ik kan zelf erg blij worden van een smeu├»ge, warme havermout. En voor mensen die wel iets met havermout hebben is deze havermout-de-luxe een eche aanrader.

Nodig:
havermout
(soja)melk
een rijpe banaan
amandelpasta of pindakaas (ik gebruik altijd het eerste)

Bereidingswijze:

 • Maak de havermout klaar volgens de aangegeven bereidingswijze. Mocht die  niet op de verpakking staan dan is mijn persoonlijke vuistregel: 1 deel havermout op 2 delen melk.
 • Mix de banaan met een blender of staafmixer tot puree**
 • Neem een groot glas en giet daar eerst de warme havermout in. Maak een topping van de banaan en druppel er vervolgens wat amandelpasta of  pindakaas overheen.
Zeg nou zelf, dat is toch een prima start van de dag?

** dit wordt op Amerikaanse sites ook wel "banana softserve" genoemd. Bevroren een voortreffelijk veganistisch alternatief voor ijs, maar als je banana softserve intikt op Google kom je nog talloze andere lekkere mogelijkheden tegen. Geen overrijpe bananen weggooien; je kunt er nog geweldige dingen mee maken!


4 opmerkingen:

 1. Geweldig. Ik neem soms een bord havermout,als ik te moe ben om te koken. Maar dan voortaan deze versie. Veel mooie momenten vandaag. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mmmmm, haver is ook veel beter voor mensen dan tarwe:))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O heerlijk, ik ben dol op havermout...heb net een bakje koude havermout van gisteren weggewerkt...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk!
  Zowel met havermout als met brinta,een banaantje erbij is smullen!

  BeantwoordenVerwijderen