25 december 2011

gekarameliseerde pecans

Oei, ik heb me daar toch een geweldig en snel recept...ik was vast van plan om pas na kerst te posten, maar dit is té lekker (alhoewel niet al te verantwoord, maar dat is in deze kersttijd bijna niet te voorkomen). Ik had na de voorbereidingen van de pecannoten over en zocht naar een manier om dit als extraatje op tafel te zetten. En dat is gelukt, met dank aan Angela, die mij en passant ook nog een geweldig jus-recept aan de hand deed dat vanavond over de rollade gaat. Maargoed, de gekarameliseerde pecannoten:

Nodig:

1/4 cup bruine suiker
1 Tbs balsamico azijn
1 Tbs olijfolie
een bakje ongezouten halve pecannoten
(ik had maar een half bakje over, dus ik had was teveel "marinade")

Bereiding:

Verwarm in een koekenpan het mengsel van olijfolie, balsamico en bruine suiker totdat het karameliseert. Het heeft de juiste structuur als het een beetje begint te bubbelen.
Voeg de pecans toe en roer ze gedurende een minuutje of 5 goed door het mengsel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de suiker/olie/azijn mix
Hevel de noten vanuit de pan over naar een stuk bakpapier. Laat ze goed los van elkaar afkoelen (anders wordt het één plakkerige massa)
Als ze afgekoeld zijn, zijn ze klaar om op te eten.

Een hele fijne kerst en eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen