13 april 2011

hartige saus

Ik ben verliefd. Niet op iets zoets dit keer, maar op een heerlijke, hartige, veelzijdige saus die je overal voor kunt gebruiken. Over groenten, als dressing, maar ik ben er zo verslingerd aan dat ik het ook zo weglepel. Het is simpel te maken (een groot deel van de charme als je het mij vraagt) en een flinke voorraad kun je zo een dag of 8 Ć” 10 in de koelkast bewaren. Niet dat hij dat gaat redden....

Nodig:

1/2 cup amandelen
1/2 cup kikkererwten
1/2 cup edelgistvlokken (nutritional yeast)
een flinke scheut olie (ik gebruikte zonnebloem)
2/3 cup water (of meer als het later te dik blijkt; je moet het kunnen druppelen)
5 eetlepels citroensap
1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel curry
1 theelepel oregano
1 theelepel koriander

Meng eerst de olie, amandelen, kikkererwten en water tot een redelijk gladde pap in een blender of met de staafmixer. Voeg de resterende ingrediƫnten toe en mix het tot het helemaal glad is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Vanavond heb ik het gebruikt als dressing over een eenvoudige salade, morgen gaat het restant over de gestoomde broccoli met gebakken aardappeltjes. Om je vingers bij af te likken!

(foto volgt)

2 opmerkingen:

  1. He! Je bent terug! Sorry, ik zag het nu pas.
    Heel fijn.
    Die dinerfoto's, dat lijkt mij een super idee. Idereen houdt van gluren, maar van jou kunnen wij ook nog wat leren ;-)!
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben wel benieuwd naar die foto eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen